4 лют. 2014 р.

Opera Mail - моя улюблена RSS-читалка

Декілька тижнів тому "купилася" на об'яву "Feedspot – гарна альтернатива Google Reader". Google Reader я ніколи не використовувала, бо на час його існування моїм улюбленим інтернет-браузером була Opera, яка мала вбудовану RSS-читалку й вона мене повністю задовольняла. Не було сенсу користуватися чимось додатково. На початку 2013 року норвезька компанія Opera Software реструктуризувала свій бізнес, одним з результатів "покращення" стало відокремлення браузера від RSS-читалки. Я остаточно перейшла на використання Google Chrome, але Opera Mail залишилася моєю улюбленою RSS-читалкою (Opera Mail є також поштовим клієнтом, але ці функції я не використовую).
На відміну від Feedspot, Ви повинні встановити Opera Mail на кожен комп’ютер, яким користуєтесь, й налаштовувати RSS-стрічки на кожному комп’ютері окремо. Це не важко, бо є можливість робити імпорт/експорт в форматах opml та xml (Меню (кнопка Opera Mail у лівому верхньому кутку) – Параметри ("Настройки" у рос. варіанті) - Імпорт/експорт). Порада. Робіть експорт RSS-стрічок у файл, що зберігатиметься у хмарному сховищі. Робіть це періодично, в міру накопичення нових RSS-стрічок. Це значно збереже Ваш час у разі втрати даних на робочому комп'ютері.
Якщо Ви збираєтесь формувати список стрічок "з нуля", слід додавати URL стрічок через
Меню (кнопка Opera Mail у лівому верхньому кутку) -  Подачі ("Ленты" у рос. варіанті)- Керування подачами ("Управление лентами новостей").
Те саме можна зробити натиснувши на слова "Ленты новостей" правою кнопкою миші.
Стрічки можна групувати в Папках. Повідомлення можна помічати: важливо, цікаво, зробити, відповісти та ін., натиснувши на повідомлення правою кнопкою миші. За цими мітками Ви можете відбирати повідомлення для перегляду. Зайві повідомлення - видаляйте (Del).

Інтерфейс простий, інтуїтивно зрозумілий.




Немає коментарів:

Дописати коментар