29 січ. 2014 р.

Англомовні е-книги для дітей

Якщо серед читачів Вашої бібліотеки є діти, які цікавляться англомовними читанками, порадьте їм два нових сайти з е-книжками:

Epic! (http://www.getepic.com/) – ресурс для дітей від 2 до 12 років пропонує спеціально відібрані англомовні книги (зараз 2000, буде поповнюватися). Перший місяць користування – безкоштовно, далі або $9,99 на місяць, або $79,99 на рік. Для заохочення до читання користувачі зароблятимуть спеціальні медалі – нагороди за читання. Зкачати книжки не можна, реалізовано механізм потокового завантаження. Засновники сервісу раніше брали участь у розробці комп’ютерних ігор. В цьому проекті, як батьки, намагалися зробити читання цікавішим ніж комп’ютерні ігри. Є IPad додаток.

Qlovi (https://www.qlovi.com/)– новий безкоштовний сервіс, створений за фінансової підтримки Біла та Мелінди Гейтс, для допомоги викладачам в організації читання дітей та підлітків (K-12). Електронна бібліотека сервісу – 1000 спеціально відібраних книжок. Сервіс дозволяє створювати завдання з читання, вводити контекстні підказки, зображення або посилання на зовнішні ресурси для додаткової інформації, містить спеціальні механізми для збільшення словникового запасу та засвоєння нової лексики, забезпечує обговорення та зворотній зв'язок з викладачем, візуалізує результати навчання. Гадаю, що сервіс може використовуватися у роботі англомовних клубів при бібліотеках або при організації інших заходів.

Немає коментарів:

Дописати коментар