25 груд. 2013 р.

Хмарне щастя

Вчора стала володаркою одного ТЕРАбайту в хмарному сховищі mail.ru. Отримати 1ТБ у власне розпорядження може безкоштовно кожен охочий за адресою https://cloud.mail.ru/. Пропозиція дійсна з 20 грудня 2013 р. до 20 січня 2014 р. як для тих, хто вже реєструвався на сервісі раніше, так і для тих, хто бажає підключитися вперше.

Бажання написати статтю-огляд про хмарні сховища було вже давно. Я активно використовую Dropbox, Skydrive, Google Drive. Розміри сховищ відповідно – 2 ГБ, 7 ГБ, 15 ГБ. Сервіси використовую не тільки для зберігання файлів. Наприклад, Google Drive надає можливість створювати опитування, є можливість переглядати та редагувати WORD-файли на пристоях, де WORD не встановлено, або якщо у Вас встановлена стара версія, а Вам надіслали файл, зроблений у новій версії. Для зручної обробки "корпоративних" файлів, використовувала сервіс SendТoDropbox, який автоматично відокремлює вкладення у e-mail та розкладає їх у папки Dropbox за вашим сценарієм. Таким чином, у папці на Вашому комп’ютері, яка синхронізована з Dropbox, автоматично будуть з'являтися "корпоративні" файли, навіть якщо Ви не перевіряєте свою пошту.
Корисним для мене став блог road4me.com вінничанина Ігоря Желудкова (незважаючи на те, що я не завжди поділяю його думку в постах про "Кращий…"). Саме з цього блогу я дізналася про те, як об'єднати свої хмарні сховища.
Ось це та деякі інші повідомлення блогу road4me.com:

CloudMagic - швидкий пошук у хмарних сервісах
http://road4me.com/for_chrome/cloudmagic-poisk-po-oblachny-m-hranilishham-pochte-i-zametkam/

Синхронізація файлів і папок - навіщо вона потрібна?
http://road4me.com/file_syncronization/syncronizatsia-i-backup-failov-v-internete/

Як зробити резервне копіювання?
http://road4me.com/file_syncronization/kak-sdelat-rezervnoe-kopirovanie/

Диск Google: просто та функціонально
http://road4me.com/file_syncronization/disk-google-prosto-i-funktsional-no/


Як користуватися SkyDrive?
http://road4me.com/file_syncronization/obzor-skydrive/

Немає коментарів:

Дописати коментар