8 січ. 2014 р.

Рік електронної книги

Вітаю всіх читачів блогу з Новим роком! Хай Новий рік стане для Вас вдалим і щедрим, роком нових можливостей та досягнень, роком добрих змін, який принесе впевненість у майбутньому!
Стало традицією присвячувати рік якійсь події, явищу, людині, з тим, щоб привернути увагу на невирішені проблеми або вшанувати пам'ять, а також з метою визначення щорічних пріоритетів державної політики.
Президент України оголосив 2014 рік роком Тараса Шевченка з нагоди 200-річчя від дня народження Кобзаря, роком розвитку регіонів, роком науки. Відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН 2014 р. - Міжнародний рік малих острівних держав, що розвиваються, Міжнародний рік кристалографії, Міжнародний рік сім'ї. Декларацією Європейського парламенту 2014 рік оголошено Роком підтримки поєднання роботи та сімейного життя. Цей список неповний, його можна продовжувати та продовжувати.

Мені б хотілося, щоб 2014 рік став для бібліотек Роком електронної книги. Нажаль, навіть у професійному середовищі, електронною книгою можуть називати як контент, так і читанку (рідер). Немає знань про правила придбання, обліку, надання читачам, формати електронних книг та різницю між ними, відповідне програмне забезпечення.
Нагадаю, що створено Блог "Електронні книжки та читанки у бібліотеці" Робочої групи з електронних книг Української Бібліотечної Асоціації. Проведено три вебінари (див. відео) та заплановано ще три. Створено Відкриту групу у Фейсбук "Електронні книжки та читанки у бібліотеці".
17-18 лютого 2014 р. у м.Київ відбудеться Міжнародний семінар «Електронні книги та читанки в бібліотеці: досвід використання». Завершення реєстрації – 25 січня 2014 р. Всі учасники семінару мають бути дійсними членами УБА або представниками офіційного партнера УБА. Реєстраційний внесок - 250 грн. Членський внесок УБА на 2014 р. – 50 грн.
Книжковий портал «Кассіопея - сузір’я українських книжок» (store.kassiopeya.com) запропонував бібліотекам України тестування сервісу абонементу електронних книжок
Рекомендую блог російського колеги Олександра Пурника – "Планета е-книг".

Долучайтеся!

Немає коментарів:

Дописати коментар