10 вер. 2013 р.

Пошук за зображенням

Останнім часом декілька разів використовувала google-пошук за зображенням, а сьогодні прочитала, що вже є аналогічний yandex-пошук. Наведу три випадки, в яких я це використовувала.
  1. Знайшла у базі безкоштовних малюнків логотип, який мені дуже сподобався. Перевірила цей малюнок за допомогою пошуку. З'ясувалося, що він використовується як логотип вже в 10 організаціях та ще на одному сайті продається за $29.90.
  2. Те саме, але шукала шаблон для сайту. Для пошуку сайтів, які використовують цей шаблон, брала різні зображення – головне, кнопок, оформлення.
  3. Отримала повідомлення від незнайомця через ФБ. По фото знайшла, що він австралійський кіноактор :))), але чомусь на ФП приховується під іншим прізвищем :-).

Для здійснення пошуку увійдіть на сторінку відповідного сервісу та у пошуковому віконці натисніть значок "фотоапарат" (для Google та Яndex - однаково). Далі все зрозуміло. На всяк випадок, докладна інструкція для Google тут - http://www.google.com/intl/uk/insidesearch/features/images/searchbyimage.html

Немає коментарів:

Дописати коментар