17 черв. 2014 р.

Шпалери як засіб доступу до електронної колекції бібліотеки

Багато хто знає про проект МТС "Мобільна бібліотека"  - просто неба на центральних майданчиках міст розміщують червоні тумби, обклеєні шпалерами, що імітують книжкові полиці. На зображених корінцях книг розміщені QR-коди, за допомогою яких книги можна безкоштовно завантажити в електронних форматах через публічну мережу Wi-Fi на свій мобільний пристрій і залишити у себе назавжди. Найпершу мобільну бібліотеку МТС відкрила у Києві на Хрещатику 1 серпня 2013 р. В рамках проекту також проводяться соціальні акції «Принеси паперову книгу і отримай взамін 500 електронних». В день відкриття проекту у Києві зібрали близько двох тисяч книг, у Львові - близько 1,5 тисячі книг. Книги були відправлені в сільські бібліотеки.


У "Мобільній бібліотеці" представлено понад півтисячі книжок різних жанрів, включаючи класику і твори сучасних зарубіжних і українських авторів, зокрема, такі відомі і популярні імена, як Андрій Курков, Сергій Жадан, Марина і Сергій Дяченки та інші.


Сайт ebookfriendly.com розповідає про використання шпалер у інтер’єрі румунського меблевого магазину MobExpert http://ebookfriendly.com/bookshelf-wallpaper-digital-book-library-pictures/.

А чому б бібліотекам не прикрасити свій інтер’єр такими шпалерами для забезпечення доступу до цифрової колекції? На таких шпалерах можна організувати й книжкові виставки (робити наклейки на "корінці"). Вартість шпалер на замовлення – від 120 грн за кв.м. (папір), від 150 грн за кв.м на плівці-самоклейці (оракал).



Немає коментарів:

Дописати коментар