17 черв. 2013 р.

Google про всіх подбає

Три дні тому на офіційному блозі Google (http://googleblog.blogspot.com) з'явилося повідомлення про фантастичний амбіційний проект Loon. Як з'ясувалося, проект не новий, а розвивається вже протягом 2 років, але з червня 2013р. є можливість приєднатися до групи тестерів (якщо ви знаходитесь у Новій Зеландії).

Мова йде про забезпечення Інтернетом людей, що живуть або працюють у важкодоступних районах, а також для забезпечення І-нетом на випадок стихійного лиха, глобальних аварій та катастроф. Інтернет забезпечуватиметься через обладнання розташоване на повітряних кулях, які літатимуть на висоті 20 км. Електроживлення обладнання буде отримувати від сонячних батарей.  За допомогою спеціалізованого обладнання та антен, розроблених Google для проекту Loon, сигнал передається в радіусі 100 км між повітряними кулями, базовими стаціонарними станціями на землі та клієнтами. На землі сигнал можуть приймати місцеві інтернет-провайдери, щоб передавати користувачам вже більш звичними засобами. Така технологія дозволить значно скороти витрати на інтернет-зв'язок.
Докладніше про Проект Loon англійською читайте тут - http://www.google.com/loon/, а також насолоджуйтесь чудовими відео-роликами.
P.S. Багато років Google за різними рейтингами посідає перше місце як найкращий роботодавець. Крім гарних заробітків – сучасні офіси, відмінні умови для роботи та відпочинку, спортивні та ігрові майданчики, безкоштовне харчування, медичне обслуговування прямо в офісі. Є й інші преференції, наприклад, читайте тут - http://habrahabr.ru/post/149368/, і тут - http://target.egraduate.ru/targetnews/2013/2/google_hr_strategy, а також тут - http://www.inosmi.ru/world/20130204/205357836.html. За даними, опублікованими у липні 2012р., в середньому кожен співробітник Google приносить дохід в 1,58 млн. доларів.
Як порівняти це з нашими бібліотеками? Чи є у бібліотеках ініціативні співробітники? Як довго підтримується їх прагнення до інновацій? Чи є вихід (крім звільнення) якщо у бібліотеці, в якій працюєш, немає з ким поділитися своїми ідеями?

Немає коментарів:

Дописати коментар