20 трав. 2013 р.

Логотип бібліотеки. Частина 2.

Є чимало прикладів логотипів, розроблених бібліотекарями. Наприлад, у блозі "Методична служба публічних бібліотек Києва" Ольга Романюк розповідає про створення логотипа у Photoshop (http://olga-methodlibkyiv.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html). Створити логотип можна у будь-якому графічному редакторі. Photoshop – один з найпотужніших, крім того він дозволяє працювати з шарами (рос. - слоями).
Онлайновий сервіс "Pixlr" дозволяє робити майже те саме, що й Photoshop, але на Ваш персональний комп’ютер не потрібно встановлювати будь-яке ПЗ (http://pixlr.com/editor/). Рекомендую! Є можливість обрати російську мову мовою інтерфейсу (меню Language). Уроки з Pixlr є на Youtube. Непогані, на мій погляд, огляди Pixlr:
Ідею для створення логотипа легко знайти тут - http://www.logomaker.com/. Зверніть увагу на можливість на першому кроці ввести ключове слово для пошуку, заповнивши поле "Keyword search" англійською. Є можливість обрати один з трьох типів логотипа – Symbol, Abstract, Letter. Серед "Letter" (літери), на мій погляд, є теж цікаві для бібліотек, наприклад, подивіться букву "L". Додати текст українською до обраного логотипа у Logomaker мені не вдалося, але я не перевіряла усі доступні шрифти. Тому й написала на початку цього абзацу – "знайти ідею". Крім того, варто прочитати "Terms and conditions": "LogoMaker зберігає права на логотип і не передає права на логотип користувачеві, поки логотип не куплен користувачем…" та інше.
Схожий сервіс http://logoyes.com/ - мені менш до вподоби. Але перевірка його можливостей у Вас багато часу не забере. Насправді, існує чимало онлайнових сервісів для створення логотипа: http://www.freelogoservices.com/step1 , http://logotypecreator.comhttp://www.logogenerator.com, http://logoease.com/ та інші.
Для створення логотипа стануть у нагоді сервіси вибору шрифтів та створення надписів. Крім того, ці сервіси можуть знадобитися для створення об'яв, вітальних листівок тощо. Рекомендую - http://www.fonts-online.ru/ та http://effectfree.ru/?do=photoeffects&upload=new&for=text. Напис, створений за допомогою сайту "effectfree.ru", буде на прозорому тлі. Це дуже зручно. Але перед початком роботи Вам потрібно буде підготувати непрозорий "малюнок" – це може бути й "білий аркуш", який не складно створити у Pixlr. Користуючись сервісом "fonts-online", Ви самостійно обираєте колір літер та тло (див. праворуч – поле для введення текту й під ним вибір кольорів). Якщо у шрифті немає укр.літери "і", заменіть її на англійську.
Вибрати елементи логотипа не складно, користуючись вільними (безоплатними) сховищами малюнків:
http://openclipart.org/
http://findicons.com/
http://www.iconfinder.com/
http://www.iconarchive.com/
http://iconwanted.com
http://www.designshock.com/logo-templates/
http://all-free-download.com/free-vector/
http://vector.me
та ін.
Платні сервіси:
http://www.dreamstime.com/photos-images/logo-book.html
http://www.dreamstime.com/photos-images/logo-education.html
http://stocklogos.com/logos/search?keys=book
http://www.istockphoto.com/search/text/logo%20book/
http://99designs.com/logo-design/store/search?q=book
http://graphicriver.net/search?term=book&category=logo-templates
http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?lang=ru&search_source=search_form

Успіхів у створенні логотипа!

4 коментарі:

  1. Я з Вамы не згоден! Найкращий сайт для створення логотипу бібліотеки це https://www.logaster.com/logo/
    Я вже давно в цьому переконався!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не буду сперечатись! Цей текст був написаний 4 с половиною роки тому. Дякую за цікаве доповнення для читачів мого блогу!

      Видалити