17 бер. 2013 р.

Візитки з QR-кодом

Вибір подарунка завжди важке завдання. Як відомо, найкращий подарунок – той, що зроблений своїми руками. Надумала подарувати візитки. Звісно, друк і виготовлення замовити у друкарні. А дизайн зробити, як то кажуть, авторський. Універсальними багатофункціональними спеціалізованими програмами для видавництв не володію, проте Інтернет під рукою. Знайшла сайт - http://www.vizitki-besplatno.ru/ та віддалась творчому пориву.
Серед інших подібних сайтів цей виділяється тим, що дозволяє зробити візитку самостійно – без шаблона. Набір функцій достатній, щоб творити. Проте для ледачих шаблони передбачені: автоінструктор, автомийка, автосервіс…  – дуже багато шаблонів. Є навіть шаблон «бейджик»  зовсім примітивний. Є довідка та відеоурок, але все зрозуміло і без них. Саме цей сайт підказав, що можна включити у візитку QR-код, але для формування QR-коду я скористалася іншим сайтом.
Натиснувши кнопку «Получить визитки» я отримала pdf-файл, який віднесла у друкарню. Прийняли й все добре надрукували. Є можливість зберегти файл в інших форматах, але платна. Зверніть увагу, на те, що при формуванні безкоштовного pdf-файлу можна обрати різний розмір аркуша для друку: А3, А4 (10 на аркуші), А4 (12 на аркуші). Тому або заздалегідь поцікавтеся у друкарні як їм зручніше, або збережіть декілька варіантів. Роботу над візиткою можна переривати, або, якщо потрібно, повертатися до раніше збереженого варіанту: у верхній частині сторінки є URL Вашої візитки. Нажаль, зберегти у них на сервері можна тільки один варіант, але Ви можете зберегти на своєму комп’ютері скільки завгодно готових до друку pdf-файлів.
Сподіваюсь, що комусь знадобиться.

Про QR-коди в бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар