12 квіт. 2017 р.

PubMed включатиме лінки на інституційні репозитарії

NLM TechnicalBulletin повідомив, що відтепер PubMed включатиме лінки на інституційні репозитарії (IP).
У тексті статті є заклик
"If you know of an IR that has publicly available free full texts beyond those available in PMC, please let them know about this service."
Якщо ви знаєте ІР з публічно доступними безкоштовними повними текстами крім тих, які доступні в PubMedCentral, будь ласка, дайте їм знати про цей сервіс. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/projects/linkout/doc/IR-application.shtml
Йдеться про сервіс
LinkOut, який був започаткований ще у 2000 р., та призначений для збагачення бібліографічних записів лінками на інформаційні інтренет-ресурси, які мають відношення до даної конкретної публікації (повний текст, рецензії, презентації, дані тощо). На сторінці LinkOut https://www.ncbi.nlm.nih.gov/projects/linkout/doc/liblinkout.html є спеціальні вкладки з інформацією для бібліотек, інституційних репозитаріїв  та інших інформ.провайдерів. Бібліотеки за допомогою цього сервісу можуть спростити доступ до своїх передплачених ресурсів користувачам PubMed.
Гадаю, що потрібно спробувати збагатити PubMed українськими публікаціями, адже IP з повними вільнодоступними текстами статей є в багатьох медичних університетах.


Немає коментарів:

Дописати коментар